Khamis, 18 April 2013

Dating With My Sweet Heart ♥

Assalamualaikum & Salam 1 Blogger

Dah lama tak jumpa budak budak comel ni semua, duduk je satu daerah dan satu dun tapii susah nak jumpa. Huhu, Alhamdulillah semalam Allah menyatukan kami kembali. Seronok sangat walaupun kami berlima je iaitu aku, Mira, Hani, Ipah dan Zati. In Sha Allah, kalau diberi peluang aku nak sangat jumpa dengan kawan kawan sekelas sebelum kami semua melanjutkan pelajaran. :)

Malam tu si Zati ni mesej aku tanya nak pergi dengan apa.. Then, aku cakap nak pergi dengan teksi je, senang tak perlu menyusahkan sesape. Oke, dia pun setuju  nak pergi dengan teksi sekali dgn aku jgak. Ada laa teman aku, kalau tak naik teksi sensorang je la. Huhu. Pagi tu si Ipah ni plop yang call katenye nak naik teksi jgak. Nampaknye kami bukan berdua je  tapi bertigaa. Lagi happy. Aku dengan Zati naik dekat Kg.Raja ni je, Ipah tunggu dekat area rumah dia. Kami suruh pak cik teksi tu pergi ambil dia dekat situ lah.

Sepanjang perjalanan tu tak senyap duk bercerita.. Macam macam cerita yg ada, tapi lebih cerita tentang lesen la. Maklumlah semua dah ada lesen kan. Cuma aku ni je belum mempunyai lesen kereta, motor dah lepas dah. Alhamdulillah. Hehe



Kami berlima dari kiri Mira, aku, Ipah, Hani and Zati :) . Kami buddy tak kan terpisah. Ukhuwah fillah. 


Pagi tu sampai dalam pukul 10 macam tu lah. Berhenti depan KFC. Mula mula tu nak breakfast dekat KFC je, sbb semua dah lapar. Tapi masuk je tgk menu macam tak berapa sesuai dgn selera kami.(maklumlah orang melayu tak blh lari dgn nasi jgak)Then keluar, pergi makan nasi kukus and air tea 'o' ais pakej dua ni RM 5. Blh tahan la, banyak sampai aku tak habis pun makan.

Selepas bereh semua, perut pun dah kenyang maka mula lah sesi kami. Mula mula tu singgah kedai buku kejap, masuk tengok novel kot kot ada yg berkenan di hati tapii malangnye kami keluar dgn tangan kosong je. Huhu (tapi oke jgak save bajet dh disini.....)

Lepas melangkah keluar dari kedai buku tu kami berpecah buat seketika aku and Mira pergi bank dan tiga lagi terus ke pasar. Beberapa detik kemudian barulah kami menyusur dan bersatulah kembali di kedai tudung. Tudung sini boleh tahan la, tak ada mahal sangat. Kalau beli lima keatas dpt diskaun lagi, aku beli sehelai je tumpang yg Hani and Mira. 



Setelah penat berjalan, kami singgah sebentar isi minyak di Cool Blog, ini memang tempat wajib. Huhu.  Gambar kedua tu feeling macam Heliza kejap. Hoho

Dalam pukul 12.30 macam tu lah hujan mula membasahi bumi tapi tidak lebat sangat . Perjalanan kami masih diteruskan, singgah sebentar di ekoko, ipah nak beli coklat, biaselah orang bisnes kan. Lepas tu kami terus menuju ke KFC, menunaikan hajat yg tak jd pagi td. tapi aku tak order pun,minggu lepas dah makan tak blh  la makan selalu pergi pun  just teman Mira dgn Zati je.




Atas meja tu macam macam ada, dengan bekas air Cool Blog, kertas minyak Clean and Clear, kaca mata... Ini KFC kami punyer. *winkwink*

Oke la, setakat ni je la dulu untuk malam ni.  Menaip sambil menonton #BungaMerahPunya.
#Izzue Islam .:)


Keikhlasan mempunyai kilauan dan sinar, meskipun ribuan mata tidak melihatnya.

3 ulasan:

Lissa LaLissa berkata...

bestnya dapat kumpul ngn kwan2. :)

Qila Violet berkata...

@ Lissa LaLissa Tu lah, best sgt.. Kwnlah segalanye. Hehe :)

nadya berkata...

untung arr qilah :) wuuu. happy tengok.. ap-ap tengok blog qilah r nak tau cte sep ni gak :P