Jumaat, 30 Disember 2011

Jalan-II Cari Makan

Assalamualaikum & Salam 1 Blogger!

Maak aih,sakit kaki + lutut.*maklumlah kita da tua,next year da 71 tahun da.huhu.rase cam nak ketuk-II je lutut ni.Kalau la ada orang yg tolong urut ni, alangkah nyamanye.hoho.

Da..da.. stooopp merepek tu maak cikk oii.hehe :P

Oke..Berbalik pada tajuk kat atas tu.hehe. Nak tahu tak, hari ni kita makan kuey tiaw tomyam.bessstt .huhu.feveret kita tu.Puass hati.. da lama tak makan. *winkwink*

Haaa,tu dia tiaw kita da sampai

.Ni pulak budak gila tiaw.hehe.


Dua cukup la kan.ta mau upload banyak-II. Eh,mana speck kita? / haaa,suda mkn baru teringat dekat mata.huhu. actually,kita buat mata baru la.ni otw nk balik da.

Ermm,sori ayat berbelit-II.

p/s: Jangan lupa klik #chrupchrup and fanpage kita. thanks


Selamat Malam







'End Year Mega Giveaway '

Assalamualaikum & Salam 1 Blogger!

Fuhhh,malam ni dengan hati yang gembira dan berbunga-bunga ni saya ingin melibatkan diri saya dengan satu GA yang gempak ni.

Woow! hadiah dia memang teeeerrbaaaikkk punyeer.*winkwink*


Jom kita intai hadiah nye :-

  1. 2X contact lense and case bagi SEPULUH pemenang dari >SINI<
  2. 5X baucer RM 15 , 5X baucer RM10 , 5X baucer RM5 dari >SINI<
  3. 3 hermes purse  dari >SINI<
  4.  NABILA MARS beliau sponsor 5X header
  5.  MALIIHAH MADZELAN beliau sponsor 1X header
  6. AINA HANANI header glitters 2X dan edit classic template 1X
  7. Dan Anys sendiri sponsor tiga doodles :)

TOTAL UP , semua ada 40 pemenang :) 

Kalau ade yg berminat tu jom la join.Anda masih ada masa lagi. Ayuh! jangan lepaskan peluang anda.hoho. Klik banner yang comel lagi lotey kat atas tu sekarang. :)


p/s: klik iklan #chrupchrup saya.Kalau sudi like la fanpage saya juga. Thanks 


Selamat Malam





Rabu, 28 Disember 2011

Aku Takut :P

Assalamualaikum & Salam 1 Blogger!

Entri berlagu.tak larat nak menaip :P


Hope,korang enjoy dengar lagu ni.Saya suka.siap letak dekat ruang sidebar tu lg.*winkwink*

Selamat Malam







Ahad, 25 Disember 2011

Budak Gila Printscreen| Perasmian Penutup !

Assalamualaikum & Salam 1 Blogger!

Haa,nak tahu apa yg sy nak tutup? Click sini dulu.taa paksa pom.up to you.Huhu.


Malam ni saya akan tutup benda yg saya syg ni scra rasmi.Buat apa kita simpan dia,kita je syg kat dia tp dia taa suka pm tgk kita kalau blh da lama da dia nak blaa tp kita je tahan dia. Selamat tinggal sygku.hoho.
.......dan dia ialaaaaah ;

Tekan gambar ni kalau korang sayang dia.


Hah,tu la dia bndanyee.ermm, saya rela lepaskanya. lg pon saya dh ade teman baru.nty korang blh ckp-II dgn dia eh.W/pun dia tak secomel yg kat atas tu tp dia ok la.*winkwink*

Oke,selamat malam 




Jumaat, 23 Disember 2011

Budak Gila Printscreen| My Love

Assalamualaikum & Salam 1 Blogger ! 

See title utk malam ni.hehe. Sejak dua menjaak ni  kita asyik gilakan printscreen je, almaklum la budak baru pandai.hoho.habis semua menda nak printscreen.biase lah kan mula-II ni. Mesti korang cakap ''alaaah, budak ni pasal ni pon nak kecoh aku dah lama tahu''. Oke, saya tak kesah pom korang nak cakap apa asalkan saya bahagia *winkwink*

Haaaa,malam ni saya nak tunjuk yg satu ni je. Saya sayang kamu semua.  

Tengok owner pun baru nak follow blog sendiri?.hehe.
tak de la sebenarnyan ni dah kali kedua da sbb minggu lepas  saya hantar
notebook saya ni format.
Panjang kapsyen tu.hehe.
Tadaa,hehe.thanks sebab sudi jd follower saya.W/pun bilangan follower saya tak seramai bilangan follower korang but saya tetap happy.tanpa korang semua entah macam mane la blog saya ni.hehe.Jasa korang tetap dikenang.Kalau ade apa-II yg korang rasa tak puas hati dgn blog ni cakap je,i.Allah yg mne blh diperbtlkan saya betulkan.*winkwink*

Kepada sesiapa yg 'terbaca' atau sengaja membaca entri ni, kalau korang ingin saya blogwalking n follow  blog korang.tinggal lah link korang dekat komen ni ye.

Thanks for landing here. 

Khamis, 22 Disember 2011

Keunikan Malaysia| Wang Kertas Malaysia Siri Baharu

Assalamualaikum & Salam 1 Blogger! 



RM100|Keajaiban Alam Semula Jadi
Dua keajaiban alam semula jadi terkemuka negara yang diisytiharkan sebagai 'Tapak Warisan Dunia' oleh Pertubuhan Pendidikan, Sains dan Kebudayaan Bangsa-Bangsa Bersatu (UNESCO) dipaparkan pada wang kertas RM100.

Keajaiban alam semula jadi yang mengagumkan ini ialah Taman Kinabalu di Sabah, dengan Gunung Kinabalu yang hebat dan agung (iaitu gunung tertinggi di Asia Tenggara) dan pembentukan batu mercu batu kapur yang menakjubkan di lembah Gunung Api, yang ditemui di Taman Negara Mulu di Sarawak.

Kedua-duanya adalah antara keajaiban alam semula jadi di Malaysia yang memberi pengunjungnya satu pengalaman yang unik.

RM50|Pertanian dan Teknologi
Kelapa sawit dan bioteknologi dipaparkan pada wang kertas RM50 sebagai ikon ekonomi Malaysia yang berkembang maju. Kelapa sawit telah menjadi tanaman pertanian negara yang paling utama dari segi ekonomi kerana Malaysia merupakan salah satu pengeluar dan pengeksport terbesar kelapa sawit di dunia.

Bioteknologi terus meningkatkan kedudukan komoditi ini dalam rantaian nilai, menyokong transformasi ekonomi negara ke arah aktiviti nilai tambah yang lebih tinggi dalam sektor pertanian, perkilangan dan perkhidmatan.

Minyak sawit mentah juga digunakan sebagai komoditi dasar bagi memudahkan pembiayaan secara Islam.

RM20|Hidupan Laut

Dua spesies penyu terkenal dan hanya dijumpai di perairan Malaysia iaitu Penyu Karah (Eretmochelys imbricata) dan Penyu Belimbing (Dermochelys coriacea), yang juga merupakan lambang hidupan laut yang pelbagai dan berwarna-warni di perairan tropika kita, dipaparkan pada wang kertas RM20 baharu.

Penyu Karah mudah dikenali melalui muncungnya yang melengkung dan kulitnya yang bersisik manakala Penyu Belimbing pula mempunyai kulit yang keras dan tujuh jaluran pada cangkerangnya.

Kewujudan penyu-penyu ini memberi peringatan bahawa kehidupan mereka bergantung pada imbangan aktiviti manusia dan pemuliharaan hidupan laut yang perlu dikendalikan dengan bijaksana.


RM10|Flora
Hutan tropika Malaysia yang tumbuh subur, iaitu salah satu hutan hujan tertua di dunia, mempunyai berjenis-jenis pokok berbunga dan antara yang paling ikonik ialah bunga yang terbesar di dunia iaitu Rafflesia.

Spesies Rafflesia Azlanii yang dipaparkan pada wang kertas RM10 baharu ini merupakan spesies asli Semenanjung Malaysia dan mula-mula sekali ditemui di Hutan Simpan Royal Belum di negeri Perak pada tahun 2003.

Bagi memperingati penemuan ini, bunga yang mengagumkan ini dinamakan sempena nama Sultan Perak, Sultan Azlan Muhibbuddin Shah ibni Almarhum Sultan Yusuff Izzuddin Shah Ghafarullahu-Lah.


RM5|Hidupan Liar
Burung Enggang Badak (Buceros rhinoceros), iaitu salah satu spesies burung enggang terbesar dan paling mengagumkan di dunia, dipaparkan pada wang kertas polimer RM5 baharu.

Burung hutan yang menarik, bersayap lebar dan berekor panjang yang boleh ditemui dalam kelompok kecil di hutan hujan di seluruh negara ini memainkan peranan penting dalam budaya dan upacara tradisional negeri Sarawak yang turut dikenali sebagai 'Bumi Kenyalang'.
Burung enggang juga melambangkan simbol kekuatan dan keberanian bagi masyarakat asli Sarawak.


 RM1|Sukan Tradisional
Permainan wau merupakan sukan tradisional yang popular di Malaysia terutamanya di Kelantan dan Terengganu. Permainan wau juga secara tradisinya merupakan suatu acara untuk meraikan hasil tuaian yang baik yang merapatkan masyarakat tempatan negeri-negeri tersebut.

Wau Bulan adalah antara wau Malaysia yang terkenal dan paling ikonik, dan dipaparkan pada wang polimer RM1 baharu.

Wau Bulan buatan tangan, yang diperbuat daripada buluh dan kertas, juga menjadi barang hiasan popular yang menghiasi rumah-rumah di Malaysia.



Selamat Malam 



Rabu, 21 Disember 2011

Wordless Wednesday| Duit Kertas Malaysia Baru

Assalamualaikum & Salam 1 Blogger! 

Haaa,bestnye tahun depan kita akan guna duit baru.Tak sabar nak pegang duit tu.hehe.



Kita suka nengok duit RM100 tu.Kaler pepel.hehe. Haaa,perasan tak yg kita ada duit baru, tak kan tak nampak kot yg plg menyerlah tu. Comel je nengok duit RM20 tu kan.Kuning !!!
Macam duit maainan plak nengok..Teringin plak nak main saidina.*winkwink*


Ouh,sebelum terlupa saya nak wish good luck kpd candidates PMR `11. Moga dpt straight A`s..Aminnn!

Selasa, 20 Disember 2011

Wanita

Assalamualaikum & Salam 1 Blogger !
Sebaik kesenangan wanita solehah ! 




W - Wanita
A  - Akan
N  - Nampak
I   - Indah
T  - Tutup
A  - Aurat

Jika beberapa hari lepas kita post pasal family.Haaa, hari ni kita nak post pasal W.A.N.I.T.A pulak. Hehe. Semalam saje je usha-II fanpage Layar Minda . Terjumpa la satu perkataan yg sungguh unik and makna dia pon cantik la.hehe. Saya bersyukur dilahirkan sebagai seorang wanita :)

Semoga menjadi seorang wanita yg dapat menyerikan dunia 





Credit; Doodle from Doodle Dakwah

Ahad, 18 Disember 2011

Rahsia Disebalik Tandatangan !

Assalamualaikum & Salam 1 Blogger ! 

Ingin ketahui rahsia disebalik tandatangan. Ayuh,kita bongkar !

 Satu garisan dibawah tandatangan
Seorang yang sangat yakin.| Ada personaliti yang hebat.| Agak mementingkan diri sendiri.| Percaya bahawa kebahagiaan dalam hidup sangat perlu.

Dua titik dibawah tandatangan
Anda romantik.| Mudah bertukar pasangan seperti tukar baju.| Memilih kecantikan(bagi lelaki).| Sentiasa berusaha untuk kelihatan cantik(bagi wanita).| Mudah menarik perhatian orang.

Satu titik dibawah tandatangan
Anda kelihatan mudah dan tenang.| Cepat hilang kepercayaan pada orang anda percayai apabila dikhianat.

Tiada garisan/titik dibawah tandatangan
Seronok dengan kehidupan.| Ikut gaya dan cara tersendiri.| Kurang memberikan perhatian pd pandangan orang lain.

Tandatangan yg tiada kaitan dengan nama
Anda sentiasa berusaha supaya smart.| Suka berselindung.| Jarang mengambil pandangan orang lain sebagai panduan hidup.| Yakin dengan kebolehan diri sendiri.

Tandatangan berasaskan ejaan nama tp sukar nampak
Anda cerdik tp kurang hendak berfikir.| Cepat menukar pandangan dan idea.

Tandatangan huruf satu-II/tidak bersambung
Seorang yg sangat prihatin.| Tidak pentingkan diri sendiri.| Sanggup berkoraban apa saja utk orang lain.| Seorang pemikir.| Seorang yg mudah serik.

Tandatangan ikut ejaan nama dengan huruf yg jelas
Seorang yg baik.| Boleh menyesuaikan diri dlm apa jua keadaan atau dgn sesiapa sahaja.| Tegas.| Semangat yg tinggi.

Oke la, tu saja yg saya nak kongsi petang ni.hehe. (:

Jumaat, 16 Disember 2011

FAMILY

Assalamualaikum & Salam 1 Blogger !

Entry ringkas tapi penuh makna !

Sayasayangkeluargasaya



F    -  Father
A    -  And
M   -  Mother
I     -  I
L    -  Love
Y   -  You


Sorry dah lama tak updates, ni pon curi-II guna laptop kakak. Netbook saya hantar format hari sabtu ni baru boleh ambik.hehe. Tak best la guna laptop orang. *winkwink*

Sekian (: . Selamat Malam

Sabtu, 10 Disember 2011

Cuti-II Putrajaya | 2nd day (Majlis Konvokesyen Ke-9 USIM)

Assalamualaikum & Salam 1 Blogger !

Haaa,Malam ni entri bergambar je. Tak larat nak menaip.*winkwink*

Lebih kurang pukul 7am camtu la kami dah sampai dekat PICC ni. Ingatkan kami dah awal tapi ade lg orang yg lebih awal.hehe.

Tengah siap-II

Adik sebagai pemerhati.hehe.

Masa untuk bergambar.~smile~

Perarakan masuk

My Family

My Family lg
Tu je yg dapat saya kongsi.Masih banyak lg tp disebabkan broadband ni buat hal mood tetibe je rasa malas.hehe.

Oke la,time to sleep.Esok nak kena bangun awal ada kelas.

Selamat Malam (:

Jumaat, 9 Disember 2011

Cuti-II Putrajaya | 1st day

Assalamualaikum & Salam 1 Blogger !

Selamat Malam! Have a nice dream ya.hehe. Dah lama tak menulis entri .hehe. lama la sangat pagi tadi tu apa? waaa!! huhu.

Malam ni saya nak tunjuk gambar-II je kat korang sebabnya jari jemariku ini malas nak bergerak.hoho. Malas nak membebel panjang-II. Jom tengok.

Pagi --->



Petang & Malam --->

Hotel Pan Pacific. Hah, satu petang tu saja kami pusing-II cari tempat ni, nasib baik la jumpa.hehe. Bukan kami menginap kat sini ye tp malam tu ada majlis makan malam bersama Sultan Negeri Sembilan. Majlis ni untuk 23 orang yg terpilih je.Alhamdulillah la my sis tergolong dalam golongan 23 terbaik ni.


Pan Pacific Hotel

Menunggu ketibaan tetamu terhormat


Menjamu selera

Mak & Ayah

Mak, Ayah & Anak.hehe.
Majlis ni special untuk pelajar yang dapat first class je.hehe. Tahniah ye :)

Selamat Malam :)

Khamis, 8 Disember 2011

segmen up follower dengan sepantas kilat



Assalamualaikum & Salam 1 Blogger !

Masuk ni dah tiga kali saya join segmen dan tajuk dia pun lebih kurang je.hehe. Korang perasan tak ? Segmen kali tajuk dia agak gempak la sikit.hehe. Segmen up followe dengan sepantas kilat. bravooo !!! .hehe.

Tunggu apa lagi jom la !  ' BELOM COBA, BELOM TAW ! ' .


Cepat-2 !! Jangan lepaskan peluang ini. Tunggu apa lagi rajin-2 la tekan banner yang blink-2 kat atas tu.hehe.

Untuk keterangan lanjut jangan lupa terjah blog Anys. Follow la skali *winkwink*

Selamat Bercuti 

JOM TAMBAH FOLLOWER

Assalamualaikum & Salam 1 Blogger !

Haaa, kalau tadi saya join segmen Jom Jadi Kawan by CP kali ni saya nak join segmen Jom Tambah Follower oleh Cik Lulu. Macam lebih kurang je dengar tajuk dia tu kan.hehe. Tujuan utama saya join segmen ni untuk berkenalan antara satu sama lain disamping dapat menambah bilangan follower. Huhu

Tarikh Tutup: 11.12.2011

Sape-2 yang belum join lagi tu rajin-2 la tekan banner kat bawah ni ye.Anda ada lebih kurang empat hari lagi. Tunggu apa lagi. Jom la !!!



Comel la doodle tu. I like it  

Have a nice dream 

Segmen CP | Jom Jadi Kawan!

Assalamualaikum & Salam 1 Blogger !

Hah, hari ni saya nak join satu segmen daripada Cik Purple yg cute ni. Dah lame saya tak melibatkan diri dengan aktiviti macam ni. Huhu. Segmen ini juga bertujuan untuk mendapatkan lebih ramai kawan :)



Tadaa !!! ni lah dia bannernye. Comel kan . Hope, dengan melibatkan diri dalam segmen ini dapat la menambah bilangan follower.hehe. Thanks CP sebab adakan segmen macam ni. *winkwink*

Berminat ? jangan segan-2 la nak klik banner kat atas tu.

Selamat Malam 

Rabu, 7 Disember 2011

Blog dalam proses pembinaan :)

First skali nak ucap Alhamdulillah kehadrat Ilahi sebab masih dipanjangkan umur, dapat sekali lagi saya menaip entri ini.hehe.

Entri ni just nak bagitau blog saya (Aqilah Violet) sedang dalam proses membaikpulih.hehe. Dah lama blog ni terabai. kesian betul.huhu.


Sekian. Harap Maklum !!!

Selamat Malam :)

Ahad, 20 November 2011

Alhamdulillah :)

Selamat malam.. tidurlah.. sayangku.. Hoho 

Ermm, bestnye tidur hujan2 camni . Heee . mesti korang dah lena dibuai mimpi kan ? tinggal je aku keseorangan kat sini . Hoho

Tak sedar skrang jam didinding dah pom mnjangkau ke angka TIGA . not tiga pm but tiga am . Hoho :) . terlalu asyik sngat td melayan cerpen2 & novel dekat penulis2u tu . blh thn jgak err cerpen2 kat situ . sblom ni baca novel2 je .Dua hari lepas saya bace novel tajuk BILA BLOGGER JADI MAID .best gile tp baru sampai bab 15 . bila nak sambung lg yoo . cepat2.. dh tak sbr ni . *winkwiknk*

Korang, tadikan kite baru lepas mamam la. Kenyang sangat-2 . Mula-2 tu buat rilex dulu kononye blh thn lapar la . Heee . ermm, tak lapar mcm mne hari sya tak makan NASI tau . Hoii ! orang kampung aku tak makan nasi la hari ni !! *bangga . td just makan kfc je, with kawan-2.  Huhu  .Fuh, masuk dpr naseb baek la ade maggie . :) Rezeki !


Menu malam ni . Setengah plastik maggi dengan air epal . Hoho . Sungguh menyelerakan . 
Best lo, mkn dlm gelap sorang2 . Heee  

// Tidur \\ 

Khamis, 17 November 2011

Muncul Kembali

Wo Ai Ni , I Love U , Aku Cinta Padamu ......

Ouh , sori tak perasan ade org rupenye . Heee .terlalu syok sangat menyanyi td .
Ermm, apo kabo org kampong ? Lamo sungguh tak menaip ni yo ! Hoih , gementar jari jemari daku nak mula menaip blk. Hee .

Tengok bola tak td ? Huh, Congrates Harimau Malaya . #Malaysiaboleh ! ! !

Oke ! ttp semua citer kat atas tu . Hermm, bosan la duk kat umah ni . esok dh start cuti . mesti golongan kanak-kanak ribena ni melompat keriangan .Hoho . include me kot . *winkwink* tp saya dh lame cuti , buat cuti sendiri la . Last pegi skolah hari Isnin hari tu . Tu pom sebab nak ambik duit RM 100 . kalau tak , hermm, jgn harap la muka ni ade kat skolah . Huhu . *bkn mata duitan no . 


Banyak sebenarnye citer yg nak dikongsi . Huhu . Nnti la ye saya kongsi .

#Selamat Malam . 

Ahad, 6 November 2011

Selamat Hari Raya Aidiladha

Assalamualaikum & Salam 1 Blogger .




Saat berderai jatuh titisan 
air mata suci ibrahim,
melihat keteguhan iman anaknya ismail,
dikala itulah bermulanya sejarah agung erti
sebuah pengorbanan ..

SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA :)

Jumaat, 21 Oktober 2011

CV mula rindu menaip .

Assalamualaikum & Salam 1 Blogger !

Fuhh ! Apa Khabar semua ? 
Lame betul CV tak post entry kat sini . Sori la erk . Kabel kena curi masuk hari ni dh dekat sebln dah . Ermm, ni pom gna Maxis Broadband . Slow yg amat sangat ,mengalahkan siput plak . Tu yg CV mls nak on9 tu lg pom now musim exam kan . Kena tumpukan lbh pd pelajaran la .

Ok la, CV nak out dah . Nty ade mase CV post banyak-2 gitu .Heeee ^^ . Doakan Kejayaan CV k :)

Love u oll


Jom Makan 

Sabtu, 17 September 2011

GIVEAWAY...saya suka DOMO lah!

Assalamualaikum & Salam 1 Blogger !

Selamat Hari Malaysia . Excited betul baca tajuk GA kali ni . CV salah sorang manusia di bumi Allah ini yg amat meminati dgn  DOMOKUN ni . First time tgk dah mula jatuh hati dekat Domo .Mayb, kaler die kot . Coklat ! salah satu feveret kaler CV tu selain Pepel . Ouh, lupa la plak CV . GA ni tlh dianjur oleh EQBAL ZACK .

Walaupun CV tahu CV tak akan menang GA ni tp CV nak mencuba jgak la.sonok jgak join-2 segmen cegini.Heee .suke-2 *winkwink*


CV baru ade satu koleksi DOMO .keychain yg CV gantung dekat pensel case tu .Kalau CV rindu kat rumah ke CV akan tatap Domo tu .blh la hilangkan rindu dekat family & blog ni.Heee .biase la bdak ostel .

Oke, sape yg berminat picit je banner kat atas tu . Tarikh Tutup 18 September . ade mase lg ni . cepat-2 ! jgn lpskan peluang anda . :)



CV    uoll 

"Doodle free lagi"

Assalamualaikum & Salam 1 Blogger !

Selamat Hari Malaysia . Hello-2 ! tlg baca tajuk entry baik-2 k..Heee .Hah ! dudel ? Free? CV ni pantang dgr perkataan D.O.O.D.L.E mula la nak melompat sana sini.ekeke . Oke, actualy CV tlh di tag oleh Mish Apple  ni . thanks ya adik comel sudi tag saya . Heee !


Tarikh Tutup 17 September . Esok la tu.Heee . Sape-2 nak dudel free tu rajin-2 la click banner kat atas tu .*winkwink* . Ouh, tak ingat Segmen ni tlh dianjur oleh Cik Tempe . CV selalu je terjah blog die sambil intai-2 dudel yg cute & comel kat situ .Heee :)

Ciri-2 yg CV nak , kalau blh yg simple je .

  • pompuan pakai baju muslimah, shawl (kaler pepel) .Hee *peace
Nak tag kat sape erk ?



\\ CV dapat duit td  //

Jumaat, 16 September 2011

Header Baru Lg !

Assalamualaikum & Salam 1 Blogger !

Salam 1 Malaysia semua ! Hyep, bosan betul pg td.Lepas subuh td CV tak tidur pom . buke TV ,ermm. tak de yg menarik . Buka la Netbook ni , Huh. tak laen dan tak bkn keje saya menghupdate belog la.Hehe .Tengok header mcm dh nak koyak je, lbh baek CV gantikan dgn yg baru kan ? langkah-2 keselamatan sblm ia terjd .Heee *winkwink* . Tanpa melengahkan masa CV dgn semangatnya buak photoscape . Design la kat situ . CV just panda guna phoscape je . Photoshop belom mahir lg . Heee :P

Ni la Hasilnye ... >



New Header 

Simple-2 je. CV tak de la kreatif macam korang . sedih :'(  . Kali ni Tema dy ala-2 KOREA MUSLIMAH gitu. Haaa . sje je ,tak de TEMA-2 pom sbnrnye . :) .most important kaler PEPEL . tu la TEMA CV .Haaa *winkwink*

Oke la, CV nak Lunch plak !


\Tolong CV siapkan Keje Kursus blh ?/ 

Sape nak Orange Free ?

Assalamualaikum & Salam 1 Blogger !

Selamat Hari Malaysia semua ! Huh, tengok kat tv pg td meriah btul sambutan hari Malaysia . jeles tak leh nak pegi .Heee . Oke, back to title . Sape nak Orange Free ? Haaa , mntak dgn uncle google sekarang ! ceeeh, pandai betul google ni design erk. Cantek-2 plak tu .Hehe ^^

Albert Szent-Gyorgyi's 118th Birthday
Pinjam Jap Ye En.Google .

Comel kan ? Heee *winkwink*



/Help Me\

Khamis, 15 September 2011

#1 Spontaneus Thursday

Salam 1 Malaysia !

// CV sangat mengantuk sekarang\\ 

CV Sayang Die ♥

Assalamualaikum & Salam 1 Blogger !


Oke, disebabkan CV tak de banyak idea utk dikongsikan mlm ni.baiklah CV upload gambar-2 CV punyer hubby with CV punyer abang ipar n CV punyer abang lg la . Heee  *winkwink*



Yang tengah tu la CV punyer Hubby.Heee . Oke, dah-2 nty melalak kelain plak .



Handsome tak CV punyer Hubby.Heee ♥

Jantung Hati CV ♥

Assalamualaikum & Salam 1 Blogger !


Lame betol aku tak post pasal die ni.tetibe je mlm ni perasaan rindu ni membuak-2.Heee . Buke la Twitter Si Die ni . Oke, tak menghampa kan aku . Tgk status die . Ade satu gambar baru yg agak cute jgak la . ape lg right click n save.Heee *winkwink*



Haaa, tu die . knl tak ? Tu la die MY HERO ! ♥ u babe.







//Nanti nak Upload lg Gambar Die\\

Doodle From Sis Aima Mazlan

Assalamualaikum & Salam 1 Blogger !


Yahoo ! aku dapat doodle lg .Heee . Very-2 cute doodle la . Ingat tak post yg lepas tu ? Aku join segmen drp Akak Aima Mazlan tu . < sini > . Ni la hadiah yg die bg ! cute kan  . :



Thanks Sis !


♥ Love Pepel

Sabtu, 10 September 2011

HasratKu Tak Sampai

Assalamualaikum & Salam 1 Blogger !

Apa Khabar Semua ? Hee, hope semua sihat k . Ouh, sblm tu nak ucapkan Selamat Menduduki Peperiksaan UPSR kpd yg terlibat next week . Good Luck semua especialy to my kezen Syazmir . Do da bess bang !


Oke, back to tajuk . Hasratku tak sampai .Sedih betul . Dr semalam lg aku bertungkus lumus tukar templete simple kpd denim tp ..... ermmm, hancur !! last-2 tukar blk kpd simple & Thanks to Sis Tia .sudi tlg saya .  Menyesal pom ade .Hee, ye lah yg dulu blh dikatakan comel dh tp tangan ni gatal jee  nk tukar .Aigoo ! padam muka aku .Haaa *winkwink*



//Nak Kemas Barang\\

Jumaat, 9 September 2011

Raya @ School 2011

Assalamualaikum & Salam 1 Blogger !

Yeay-2 ! Hari ni Raya .Heee .hari ni raya kat skolah la . Nak kata meriah tak sangat tp blh la . Ermm, mls nak tulis pnjang-2 . Layan la dgn gambar aku kat bwh ni ---- >  *winkwink*

Rakan 4 IBQ
Sedap ni. thanks Yaya
Yummy-2 !
Kuih Muih
Pose semntara tunggu nasi sampai 
Nasi Ayam tu 
Nasi Dh Sampai 
Pose slps kenyang memamah nasi ayam .Hee
7 sekawan 
Depan Pejabat Asrama
Bersama ibunda tersyg Ustzh Azila 

Sori la ye. entry kali banyak gambar je . Heee . Stakat ni la dlu . mls la nk upload bnyak-2 kalau nk mskkn semua 10 entry pom tak cukup .Heee

Oke, Good Nite



 Tidur , esok nak kena bgn awal 

Khamis, 8 September 2011

++Segmen Aima Mazlan™ : Saya Blogger Purple++

Assalamualaikum & Salam 1 Blogger !


Malam ni aku nak join satu Segmen ni .Dh lame tak join . Heee . Segmen ape ? baca sendiri la tajuk die tu . Huhu :P Segmen ni dianjur oleh kak Aima Mazlan.... Masih ade mse lg kan ? lg 2 jam .Heee . sempat lg ni . sape nk join pom blh lg .Cepat -2 ! *winkwink* . Ok mls ckp bnyak .Jom !


Nak join ? Click je banner tu .Heee ^^



* Baru Lepas Makan. Heee *

Ahad, 4 September 2011

Konsert Lawak

Assalamualaikum & Salam 1 Blogger !


Haaaa , baru lps tgk Konsert Lawak td . Adoii, mmg lawak habis rr .especily Johan & Zizan tu .mmg aku suka la kat dorang tu . Aku hepi malam ni . Aku hepi 2x .cehh, mcm lagu Raja Lawak la pulak .Heee


Oke lah , esok sekolah nak tidur awl .Heee. Secara rasminya pg esok jgak la aku blk umah besar tiga tingkat tu .Hehe . Jumpa Khamis ni la pulak k . InsyaAllah balik .  :') ♥ 


♥ Doakan Kejayaan aku erk 

Perkahwinan Ashraf Muslim di Mekah

Assalamualaikum & Salam 1 Blogger !


Td marathon satu dunia .Hehe . Jumpa la gambar-2 perkahwinan Ashraf .dh lme nk tgk sbnrnye tp hari ni baru jmpa. Heee .Mayb korang dh tgk kot , aku je yg lambat ckit . Hooo .


Tahniah Ashraf & wife . Moga berbahagia ke anak cucu .
Nak tgk bnyak lg pegi sini je la http://mforum2.cari.com.my/viewthread.php?tid=594412&extra=page%3D1 .


♥