Sabtu, 25 Jun 2011

Selamat Tinggal .

Assalamualaikum.
Salam 1 Malaysia n Salam 1 Blogger !

Ok,
ni maybe last post sy utk bln ni. Sy nak balik umah no2 a.k.a Ostel dah.
ermm,mungkin kita akan jumpa dua minggu lg erk.huh,pasti sy akan merindui blog ini n juga rakan2 blogger yg lain. walaupun sy tak ade jgn lupa snggah n comment blog sy yg tak seberapa ni ye .
Thank You .

Ikhlas Hati drp Cik Purple .
Doakan kejayaan Cik Purple erk . TQ . Hehe

Wasalam .

Jumaat, 24 Jun 2011

TQ and TAHNIAH .

Assalamualaikum .
Salam 1 Malaysia n Salam 1 Blogger !

First nak ucap terima kasih banyak2 kpd sesiapa yg sudi jd follower sy .
hanya Allah yg dpt balas jasa baik korang . sory la tak ade award utk korang . tak sempat nak buat .InsyaAllah kalau ade masa nanti sy bg kat korang erk . InsyaAllah . Hehe .

Ouh . sblm terlambat nak ucap TAHNIAH dkt dua IMAM MUDA yg layak ke final . Mabruk IM Nazrul dan IM Hassan . Buat yang terbaik final nanti .Semoga Berjaya Menjadi Imam Muda Unggul.
Tahniah jugak buat IM yang lain .Semoga anda semua berjaya menjadi Imam dan Khalifah yg berjaya diluar nanti . :)

ermm, satu lagi .Tahniah jugak diucapkan kpd kumpulan SEPAH .*dgn nada terkilan . ingatkan kumpulan JOZAN yg merangkul JUARA mlm ni. tp urmmm, rezeki bkn milik dorang. Tp tak pe walaupon Jozan tak Juara .mereka tetap Juara dihati sy . mayb mlm ni ade la salah dorang kat mane tu . Hehe . JOZAN THE BEST . 

Jozan the best . :)

Ouh . mlm ni topik yg sme je erk .first ucap Terima Kasih then, ucap Tahniah .Hehe . bknnye ape, hari ni kekurangan idea sikit .Hehe .

Ok la . tu je utk mlm ni .Nite. Have a nice dream .
Salam .

Khamis, 23 Jun 2011

Khamis yg Ceria .

Assalamualaikum ..
Salam 1 Malaysia n Salam 1 Blogger !

Huhu .adoii la, hari ni . hari yg sungguh membahagiakan . Haha . tak de la.bese2 je .
Meh cni nak citer.td lps rehat ade la subject Bahasa Melayu . Sy tak turun kantin pom today . coz terlalu khusyuk buat mathematics td . tak ingat dh time tu time rehat.Haha .ermm, jimat la duit sy utk hari ni.Alhamdulillah . (=_-)

ermm, bknnye nak ckp sal tak mkn tu. Hehe . ni nak Cakap sal BM ni . adoii ,sngguh sonok .Hehe . Malu pom ade,nebes pom terasa .ermm, mcm2 la perasaan yg dtg. Ok ,asalnye ckgu suh buat individu je tp ade kelonggaran ckit .dpt la buat kumpulan tp dinilai secara individu . ermm,Alhamdulillah .semua ahli kumpulan sy dpt markah yg agak memuaskan . Hehe ^^

Haha ! mmg sakit perut la duk suka td .kumpulan kami ni mmg ceria la ckit.lebih2 cik adik cumil ni Cik Sara Crystal . mmg sy tak leh tahan la td.mmg berdiri kat dpn tu suke je .Sampai apa yg sy hafal tuk oral tu pon tak ingat .tp sy belasah je td . Haha .

Cik Purple n Fila

Ni la ahli Kumpulan Saya .*winkwink*
Gambar kat atas tu sy amik dgn YAYA ni .dy bawad camera td .Hehe . TQ Nadya .boleh la buwad kenangan . *winkwink*

Ouh ! yg ni time Bahasa Inggeris plop . Oh My God . mmg markah oral sy tuk BI mmg low . tak tahu nak cakap ape . ermm, so sad . uwaaa .. :'( .
ermm, td teacher bg nasihat kat sy . suh bnyak berlatih bercakap .Huhu . bnyak jugak la teacher bg ceramah td . speaking terus .nasib baik sy paham . Huhu .

ermm, mmg subject Bahasa sy kurang ckit la . Hehe .

Ok lah . Selamat Malam .
Salam .

Ahad, 19 Jun 2011

Happy Father's Day !

Assalamualaikum !
Salam 1 Malaysia n Salam 1 Blogger !

Ok,hari ni 19 June kan ? korang ingat tak hari ni hari ape . ermm, mmg la hari Ahad . sy pom tahu. Hehe .
Meh, cni la sy cakap . Happy Father's Day especially to My Loving Dad . En Alias bin Salleh .


Ayah ! Terima Kasih atas segalanye . Jasamu Tetap dikenag.
Dad ! one day I will make you proud with me .InsyaAllah .

Ouh, sblm terlambat sy nak ucapkan Happy Belated Birthday gak utk ayah saya ni .Pada 13 June yg lepas.Ulang tahun yg ke ...[secret] . Semoga Panjang Umur ,Murah Rezeki n Sihat Sokmo !

Ok,nak ucap tu je hari ni.
ptg ni dah balik ostel .
Ok.Salam 

Selamat Pagi

Assalamualaikum !
Salam 1 Malaysia n 1 Blogger . Huhu .

Ok,mukadimmah cam biase la .Hehe .dah pagi rupernye ye .
ermm,esok tak skolah lg.Hepynye.mnggu ni 3 hari duk kat umah.Huhu . dah blk umah ni.macam2 la yg berlaku sampaikan pelajaran terabai . ntah la pe nak jd .Masuk hari ni.dah 3 hari sy kat umah . dan hari ni jugak la hati sy baru terbuka nak buat HW .alhamdulullah la.ade jugak keinsafan tu. Hehe !
Tadi,juzz buat PQS je ckit. ok la jika dibandingkan nga tak buat langsung kan ? Hehe .

errrgh ! kite tutup la citer tu ye .*close*
Huhu.Kenyang sangad2 mlm ni[sabtu mlm] . first, my tok sedara bawad balik satay .ouh,sungguh berselera mkn .Hehe .
Then,my dad pulak bawad balik Chicken Chop . Ouh ! durian runtuh la malam ni . Makan Besar gitu .Huhu.
Ermm, sy tak mkn bnyak sangad pom . jaga badan *perasan . *winkwink*
Ape2 pom syukran tuk dua insan ni . saranghae . <3 .

Okeyh.stoop cni la dulu . dh lewat ni. tidur elok2 ye."Have a Nice Dream"
Salam



Sabtu, 18 Jun 2011

Im Happy . :)

Assalamualaikum .
Salam 1 Malaysia n 1 Blogger !

Selamat Petang semua . dah makan ke belum . sy pom belum mkn lg ni . Hehe ^^

Ok, semalam sy tak post ape2 entry pon . sbb tak de citer baru yg nak dikongsikan . Huhu .
Today,pegi ronda2 Jerteh with my sister . Hehe . just, teman dy pegi bank in duit je . sy beli brg2 kprluan nak bawak pegi ostel. Tu ja . 


Gambar lama . sje je ltk gambar ni .


Ok.bkn nak citer sal tu sbnarnye . Huhu .
ermm, yg ni . I'm Happy sangad2 . dh lama sbnrnye bnde ni . Hehe . 

otw balik dr Jeteh td .ade la my frenz mcg .biase2 je .dy tnye sy duk kat ne tu . lbh krg camtu la. Haha .tp,yg plg seronok tu dy tukar ganti nama sy kpd Jae iaitu singkatan bg Jaejoong la . Hehe .
mmg kat sekolah dy pnggil sy dgn pnggilan tu pon . suke2 :) . selalu jugak la dy pnggil dgn pnggilan tu .
bkn dy sorang je . ade lg la. ade yg pnggil HERO . JAE n mcm2 lg la . Haha.

tp,kdg2 tak suke jgak .ye la kan tak tahu ape maksud nama tu . ermm, sy lbh suka org pnggil saya dgn nama sy la iaitu NUR AQILAH BINTI ALIAS . mak ayah sy bg nama cantek2 tu . 
ok2, tak kesah la . korang nak panggil ape pon . kalau kwn sy si SARA ni . kdg2 dy pnggil sy dgn pnggilan BELL .Haha . betul tak SARA ? . *winkwink*

Huhu . tu je sbnarnye nak kongsi tuk hari ni . Ok la, perut dh bernyanyi ni . 
Salam .

Khamis, 16 Jun 2011

Home Sweet Home !

Assalamualaikum & Salam 1 Blogger !
Apa Khabar ? dah lama tak jumpa kan . Hehe . baru 5 hari .

Ok2 . I'm Happy sangat2 . sbb .. Hehe .. dpt cuti ! 3 Hari tu . Jumaat . Sabtu . Ahad . untung jd anak Terengganu .TQ kerajaan Terengganu bg cuti . sblm terlambat lg .mmg dah lambat dah pom .tp tak pe la. nak ucap  Tahniah utk team Bola Sepak n SUKMA yg mengharumkan nama TERENGGANU ! .

TERENGGANU THE BEST !

ermm, tak de idea la mlm ni . tak tau nak tulis sal ape . ptg td bukan maen rr . mencurah2 idea kuar . tp td tak sempat nak post . adoii ! . malam ni pom mayb dsbbkn mata yg agak mengantuk ni kut . tak dpt nak fikir nga baik . Hehe .[eh,ayt apa la sy guna tu . cam ayt budak kecik je ] aigoo !
Ok rr . smkn lame duk sini .nty ntah ayt tamil mne yg kuar . Letih agaknye ari ni . Hehe ^^

Ok . Selamat Malam .
Salam ^^

Jumaat, 10 Jun 2011

Cuti Di Perhujung n Malam ni Nak Tidur Awal !

Assalamualaikum ! Salam 1 Malaysia n Salam 1 Blogger !

Malam Kelmarin sy tak post new entry sebabnye kemalasan melanda . Petang tadi pon tak de entry baru coz bz . ceeh ! bz .Huhu . tak de la bz sngat pon .

So,malam ni nak amik mase jap. dh lame sbnarnye sy ddk dpn lappy ni tp bertweet2 kejap . Hehe .
Ouh , berbalik pd tajuk . sbnarnye,mlm ni sy nak tidur lebih awal ckit berbanding malam2 sblm ni . Haha .
Malam ni nak tidur sepuas puasnye . Esok dah nak balik ostel . Kejap je mase berlalu kan . pejamcelik2 dah di penghujung cuti tuk penggal ni . Mmg cuti kali ni sy tak sentuh buku pon .*hiperbola sngt tu kalau tak sentuh . Hehe . sentuh tu sentuh cuma baca tu tak bg tumpuan sangat . maklumla cuti kan . Haha .korang camne ? same nga sy gak ke ? tak kan . jgn la tiru sy .

Ouh ! tergendala jap citer kite . tengok IMAM MUDA jap td . Hehe
Minggu ni 2 org keluar kan . Tak pe . IM Najdi n IM Mujahid teruskan usaha anda . Semoga anda berjaya diluar sana ! InsyaAllah .

ermmm,Ok la dah pukul 10 mlm ni . stop sini dulu erk.
Selamat Malam !

Salam !

Khamis, 9 Jun 2011

Mata Kembali Segar !


. domo sdg BOSAN .


Assalamualaikum & Selamat Malam ! . apa khabar semua ? .
aigoo ! malam ni mmg la . daa lame dy tak buat hal . geram sungguh sy dgn streamyx ni . selalu buat hal . lps isyak td rancang nak on9 kjp tp tgk line .ermm, buat hal . so, tak jadi . g dapur mkn nasi . then, naik tgk still tak jadi . ape lg . tengok citer SECRET GARDEN jap . baru epi 1 . mls nak start sbnrnye lau daa start, tak pandai nak henti plop . td pom jeling2 cam2 je . sangat Bosan td .

beberapa minit later .
fon bunyi . tgk mesej drp AUNI . my fren . dy ckp nak pegi bkt keluang coz situ ade expo . mcg2 la nga dy . mcg biase je . lps tu , kredit dy plop nyawa2 ikan . stoop la nga si Auni ni .
argghh ! BOSAN lg . sy pom try la mcg kat si SARA ni . ok dy reply my mcg .HUHU . ermm, mcg2 . sal result . sal blog . dy ckp bess la baca blog org ni . sy bls mcg dy . buat la blog gak . bess sngt . lbh2 lg time cuti camni . bess sngt . dy said mmg ase nk buat gak tp tak pndai . adoii, blaja la cik Sara . kwnmu dulu pom tak pndai gak . HEHE . then , sy tnye la cmne blog sy .dy ckp comel la .. tp simple sangat . HUHU . mmg blog sy simple pon . actually , sy tak suka la yg terlalu padat . nampak serabut je . HUHU . ok tu dr pemikiran sy . *winkwink*

ok. sebenarnye tadi lps tengok citer tu  terus nak tidur . aikk, tetibe je tgk line cantek . sy pom ape lg . tutup citer bukak google chrome . cantek, line ok . terus pegi twitter .uhuhu . tgk mention ade yg baru . bls la . HUHU .
ok jap erk . nak buka lg . Maher Zain la . dh lame tak dgr lagu2 dy . sunyi sngt mlm ni .
smbung balik citer . HEHE . ape lg erk .?
ok lah . next time la plop  ye . jari runcingku sudah sakit ni . HAHA !

Salam .

Dapat Award Lagi !

Assalamualaikum !
HEHE . sy dpt award lg la . kali ni drp kak Azyla . nama cam ustzh Arab sy .HEHE !
akak . first,nak ucap syukran la ye . susa2 je bg award tu .

Jom tengok award tu . sangat cumil .

ta daa . cantik kan ?

comel sangat2 . sy suka cartoon camtu . skali lagi syukran ye kak Azyla . Jom la ramai2 follow blog kak Azyla .
Salam .

Rabu, 8 Jun 2011

Wanita Insan Hebat !


Pelbagai persoalan tentang wanita sering dikemukakan dan diulas serta menjadi isu utama perbincangan sejak berdekad yang lalu. Malah perdebatan hal-hal yang berkaitan wanita semakin hangat diperkatakan seiring dengan perkembangan zaman. Sungguh hebat seorang wanita, nama dan statusnya juga turut tertulis di dalam al-Quran serta sering disebut dalam lipatan sejarah.
Khadijah isteri Rasulullah saw., Maryam ibu Isa as., Asiah isteri Firaun, Khaulah al-Azwar Penghayun Pedang Perang, Zainab al-Ghazali, dan ramai lagi tokoh wanita Islam yang gemilang. Termasuk juga wanita hebat yang melahirkan dan membesarkan kita.
Manusia yang mempercayai hakikat kehidupan, penciptaan alam, SUNNATULLAH, akan tahu dan faham bagaimana hakikat kejadian seorang wanita, penghidupannya, dan ke mana kesudahannya selepas kehidupan ini.
Lantaran itu, wanita seharusnya dan wajib tahu hakikat kejadian hidupnya, serta peranan dan tanggungjawabnya dalam kehidupan.

At-Tin

"Sesungguhnya Kami telah ciptakan manusia dalam bentuk yang sebaik-baiknya. Kemudian Kami kembalikan dia ke tempat yang serendah-rendahnya (neraka). Kecuali orang-orang yang beriman dan mengerjakan amal soleh; maka bagi mereka pahala yang tidak putus-putus."
(At-Tin, 95:4-6)
Wanita Pada Pandangan Barat
Peradaban Barat telah melabelkan wanita sebagai jantina yang berlawanan dengan lelaki yang lebih dikenali sebagai golongan yang menggoda, menawan, dan merangsang naluri jantina yang berlawanan dengannya.
Apa yang mereka inginkan dari wanita adalah sentiasa menjadi perhiasan mata, hati dan jiwa. Mereka hanyalah golongan pemuas nafsu lelaki.
Doktrin yang ditanam oleh Barat inilah yang menjadikan wanita pada hari ini sentiasa berlumba-lumba ke arah kecantikan luaran, perebutan cinta murahan, malah sehingga sanggup menggadaikan diri sendiri.
Perlabelan yang telah ditanda hargakan itu menyebabkan maruah dan kedudukan wanita berada di tangga "TOP WORST".
Malah golongan wanita ini diberikan penghargaan dan pingat tersendiri dalam menayangkan kecantikan, kemulusan dan keghairahan masing-masing kepada suatu benda yang tidak bernyawa seperti dalam mempromosikan sesuatu barang.
Wanita dijadikan sebagai model untuk melariskan barangan jualan daripada barang-barang kegunaan wanita sehinggalah kepada pengiklanan jualan kenderaan.
Rendahnya martabat wanita seolah-olah sama nilai dengan barangan yang diperdagangkan.
Fenomena eksploitasi wanita ini semakin meningkat dengan jajaran masa yang mendorong wanita membebaskan diri dari tanggungjawab asal hakikat penciptaannya iaitu sebagai isteri, ibu, pendidik generasi pelapis, serta sayap kiri perjuangan suami.
Eksploitasi ini berlaku sehingga wanita akhirnya telah memasuki "alam" lelaki yang bertentangan dengan fitrah asal kejadiannya.
Ahli Falsafah Socrates pernah berkata :
Kewujudan wanita menjadi punca utama krisis dan kemerosotan dunia. Mereka ibarat sebatang pokok beracun. Di luar nampak cantik, tetapi sebaik sahaja seekor burung memakannya, ia mati pada masa itu juga.
(Dipetik daripada buku: Apa kata Islam Mengenai Wanita Berpolitik)
Wanita Pada Pandangan Islam
Islam telah meletakkan maruah dan kedudukan wanita pada tempat yang mulia. Sungguh bertentangan dengan nilai dan eksploitasi yang ditunjukan oleh Barat.
Wanita pada sudut dan pandangan Islam terletak pada kedudukan yang tinggi, asli lagi harmoni. Maruah dan kehormatannya ditatang dan dijaga sebaiknya ibarat emas permata dan segala perhiasan yang tidak ternilai harganya.
Allah telah mewujudkan peranan antara lelaki dan wanita yang berbeza-beza namun kedua-duanya seiring penting. Tidak berperanan salah satu maka pincanglah semua.
Dalam pembentukan sebuah institusi kekeluargaan, tidak akan sempurna tanpa kedua-dua jantina ini.  Pembentukan masyarakat dan pembinaan peradaban Islam memerlukan wanita tampil menyumbangkan tenaga dan memainkan peranan sebagai sayap kiri lelaki. Tampil memimpin golongan wanita, turut memerah otak memikirkan kelangsungan strategi dakwah, mendidik generasi baru Islam malah turut serta menghayun pedang perjuangan.
Allah tidak memandang wanita dengan pandangan yang berat sebelah. Buktinya adalah, di dalam surah Al-Ahzab ayat 35.

al-Ahzab

"Sesungguhnya lelaki dan perempuan Muslim, laki-laki dan perempuan yang tetap dalam ketaatannya, laki-laki dan perempuan yang benar, laki-laki dan perempuan yang sabar, Allah menyediakan untuk mereka ampunan yang besar."
Kewujudan artikel ini sebenarnya untuk menangkis beberapa pandangan dan persepsi kuno mengenai wanita.
Sehinggalah pada hari ini, doktrin yang ditanam oleh Barat tentang wanita adalah selemah-lemah kaum masih lagi bertapak di pemikiran. Pemikiran inilah yang menyekat dan membataskan kemampuan wanita secara halus.
Hakikatnya, wanita bukanlah ingin menyaingi lelaki. Wanita juga tidak perlu menukar watak menjadi tomboy untuk membuktikan kekuatan dan ketabahannya. Wanita juga tidak perlu menjadi ganas semata-mata tidak mahu dipandang lemah.
Wanita insan tabah. Dijadikan oleh Allah swt. dengan sifat yang lemah lembut. Sesuai dengan peranannya sebagai pendidik anak-anak.
Disaat terbentuknya bayi di dalam rahim dan kemudian dikandung selama sembilan bulan 10 hari, seterusnya kelahiran bayi telah membuktikan kehebatan dan ketabahan seorang wanita. Belum ditambah dengan kesabarannya dalam proses menyusukan dan mendidik anak sehinggalah mereka dewasa dan mampu berfikir dan berdikari sendiri.
Wanita Insan Tabah
Bagaimana pula wanita yang masih di peringkat remaja? Tidak hebatkah mereka? Tidak kuatkah mereka?
Ya, jawab dengan yakin bahawa remaja wanita juga insan tabah.
Di mana ukuran ketabahan dan kekuatan itu? 
Ukuran ketabahan itu adalah disaat mereka mampu melawan musuh-musuh dalam lipatan sendiri iaitu nafsu. Disaat hadirnya godaan-godaan syaitan, manusia dan seangkatannya, mereka melawan dengan keyakinan berpegang teguh pada ALLAH.
Perkembangan dunia yang pesat, pembangunan yang semakin global namun, wanita sedaya upaya membenteng diri dari terpengaruh dengan pelbagai godaan duniawi ini.
Melawan nafsu adalah jihad! Benar, inilah jihad yang perlu dipertahankan dalam diri setiap wanita. Dengan pendidikan dan tarbiyyah diri, yakinlah wanita yang dulu dipandang lemah merupakan insan hebat kerana mampu mempertahankan maruah sendiri daripada tergadai oleh godaan dunia. 
Lemah Lembut atau Lembik
Kebanyakan dari kita sukar untuk membezakan antara wanita bersifat lemah lembut dengan wanita yang bersifat lembik. Kita perlu faham istilah lembik dan lemah lembut adalah satu entiti yang berbeza.
Lembik adalah sifat negatif, manakala lemah lembut merupakan sifat positif bagi wanita.
Wanita yang lembik definisikan sebagai lemah, tidak mampu untuk hidup berdikari tanpa kebergantungan pada orang lain, penakut, serta tidak berupaya menghadapi cabaran. Ia lebih bersifat seolah mengada-ngada.
Berbeza pula dengan lemah lembut, menurut Profesor Meadley, wanita yang bersifat lemah lembut adalah wanita yang mempunyai hati yang kuat, bisa melentur namun sulit untuk dipatahkan serta mampu hidup berdikari. 
Lantaran perbezaan definisi inilah maka kaum wanita perlu memahami sifat yang bagaimanakah yang perlu dimiliki untuk menjadi wanita sejati, yang mampu menggoncangkan dunia.
Fitrah seorang wanita untuk memiliki sifat lemah lembut. Lemah lembut merupakan kekuatan kaum wanita. Wanita yang memiliki sifat inilah yang dimaksudkan dalam peribahasa Melayuyang berbunyi "Tangan Yang Menghayun Buaian Mampu Menggoncang Dunia".
Andalah apa yang anda fikirkan. Kuat atau lemahnya anda adalah dari apa yang anda fikirkan. Peganglah hati supaya anda tidak mudah merasa lemah. Paculah kekuatan diri dengan teguhkan kebergantungan pada Allah, kerana kekuatan hati dan kecekalan jiwa datang daripada-Nya.
p/s : artikel ni diambil dr iluvislam . jom la tengok . banyak ilmu yg ade dlm tu . sy sbnrnye suka baca entry2 dlm lmn tu . bnyk yg berfaedah . 

Selasa, 7 Jun 2011

New Contest : Kami Kaki Blogging !

Assalamualaikum pembuka bicara . bicara ka ? errrmm , tak kesah la . HAHA.
masuk ni . 3 entry dah sy buat tuk hari ni . mmg sy kaki blogging la . bangun tidur blog . petang blog . sebelum tidur blog . nasib baik masa tidur tu tidak blog . HUHU . sesuai la dgn tajuk kat atas tu  Kami Kaki Blogging !

if , korang nak join picit ni kat gambar bawah ni . ok .

ni dia . comel kan doodle tu . i like .

ok . meh sini tengok apa yang beliau mahu . HEHE

syarat-syarat:
  • tag kepada 3blogger dan pastikan dia tahu
  • tinggalkan link penyertaan pada comment di blog saya
  • peserta mesti lah memfollow dan like pada fan page kerana memudahkan info-info terkini disampaikan
  • keputusan juri adalah muktamad
hadiah:

RM50+misteri -sama ada cash atau topup
tarikh tutup penyertaan 2 Julai 2011


waw ! tengok hadiahnyee . lau dpt topup RM 50 . ape la sy nak buat ye . 
ok . ape2 pom .sy tak kesah . sy join ni pom juss nak suke2 je . lau dpt alhamdulillah . HEHE

sblm sy larii saya nak tag kat mereka ni la .

Salam .

Dapat Award !


assalamualaikum semua ! 
alamak teringat plop kat ustazah QS sy . ustazah Wan Zunaidah . beliau selalu sebut perkataan tu . setiap kali masuk kelas . HUHU

ok . kali ni nak citer pasal award . dah lame tak dpt award ni .
first nak ucap syukran kat ukhti Atika Aula .
xcely, award ni beliau kasi kat semua org yg follow blognye . baik betul akak ni.
dah la blog tu cantek . saye suke sangat tengok blog beliau . simple tp menarik .
sbnrnye sy follow kelmarin lg blog tu . tp hari ni baru amik award . ye la kena mntak izin dulu kan ? HEHE .

ok ni dia award yg cantek tu . yaya dlm kartun boboiboy .
cantek sangat . :)

tadaa . chantek sangat2 . i like .


lau korang nak dpt award . jom la follow blog Atika Aula . akak, insyaAllah . sy jaga elok2 award ni . syukran jazilan sekali lagi .

salam . 

'Kisah kantoi aku dengan ....


HEHE . kite buka majlis kite dgn bacaan Basmalah . 

ehem2 . cuba dorang dongak kat atas ckit . nampak tak tajuk aku kali ni . saya guna ganti diri 'aku' k. tak pe kan . jangan la terasa ape plop . HEHE 
meh , cni aku nak citer kisah aku kantoi nga sorang pak cik . alamak ! pak cik ni mmg hensem la .
lau korang tengok pom boleh melting .HAHA . nak tau ke sape ? HEHE . malu la nak cakap . nty ade yang jaelous mati aku . bia la aku nak cakap jugak . name dia Jefri a.k.a Kim Jaejoong .

semalam atau pon kelmarin la . HUHU . aku kuar la nga en. Jae ni . biase la dah lame tak kuar . masing2 bz . dy bz nga show sana sini . aku plop bz nga keje aku ni . time free ni la nak jumpa .HAAHA . otw nak masuk sebuah restoran ni kami terserempak la dgn journalist ni . mulut dy mmg tak de insuran la . tak sampai beberapa minit . citer aku nga en.Jae ni dah sampai ke umum . nak marah betul la aku . sampai my family pon tau . tp tak pe aku suka sangat2 . dah lame sebenarnye nak ckp kat dorang tentang hubungan kami ni . tp takut tak direstui . HAHA . tp alhamdulillah my mom n my dad restui . syukur sangat . kami cadang nak langsungkan perkhwinan bulan depan . jgn lupa datang err . tuk miss KORIE jgn lupa dtg err . tarikh sebenar akan dibgtau lain kali . HUHU . nak cakap GOMAWO la kat pak journalist ni . tnpa pak ntah la camne hubungan kami . HAHA . jemput dtg ye pak . *winkwink*

HUHU . xcely aku join satu contents la . TQ miss KORIE .

nak join . click je banner tu . HUHU .


syarat2 ye senang je . jom la ramai2 join . lg ramai lg bess . HUHU . saia join ni pom ,bkn tujuan nak dpt hadiah . lau boleyh syukur . HEHE . nak suke2 je . ni first time join contents loo . HUHU

meh cni nak tunjuk gambar my hubby .
tadaa . tu anak kami .

p/s : citer diatas tak de kena mengena antara hidup & mati . HAAH . juss nak suke2 je . 
sekian (!)

Isnin, 6 Jun 2011

Tengah Malam Buta

السلام عليكم

assalamualaikum pembuka bicara . selamat malam semua .oppss ! dah pagi la . tgk tajuk saia pom dah salah . ok tak pa la. kire malam lg la ni . HUHU .
saia masih tak leh tido ni . kenapa erk ? asyik tidur lewat je skrg . bangun pom lewat . subuh pom agak lewat la . HAHA . tp tak de la lwt smpai pukul 7 . plg lwt pom 6.40 camtu je . HEHE . ok2 . bknnye nak citer pasal tu malam ni .oopps ! malam lg . pagi la . ngee ~ !

ayuh . pasang telinga anda semua . HAHA !
td lam pukul 12.30 camtu la . ade la sorang ni . lau tak silap saia dua org kot . bia la bape pom. 
ayah n mak dah tidur saia dah tidur la . saia ni cam biase la .lau tak pukul 2 mane nak tidurnye . HEHE !
ok, berbalik citer kat atas tu . ade sorang pompuan ni dtg umah saia . biaselah MY DAD kan ketua kampung. so,bz la cikit . yg saia tak suka tu . dtg ganggu tgh mlm buta  tu apasal . ok tak pa , tau la my dad ni baik .HEHE . esok dy nak lapor diri . ntah la kat mne . lau tak silap matrik kot . ade la psg telinga cikit2 dr dlm bilek nih .HEHE ! nak tndatngan ape ntah la. ptg td tu nape la tak nak dtg . nak dtg mlm pom awl la ckit . tak elok la dtg umah org tgh mlm camni . *nasihat tuk kite semua .hehe

ermm,camni la keje seorg ketua kampung . malam2 pon kena terjah . HAHA .
sbg anak KK pom . saia ase penim .tak de la penim sangat . HUHU.  bnyk bebanan yg nak dipikul . cehhh . 
ayah saia ni pagi kat pejabat sbg Pembantu Tadbir Kewangan . kat kampung sbg KK . bnyk kerja yg nak diuruskan . HEHE !


berbasikal ni plop . salah satu xtvt beliau . HUHU . 

ok lah . tu la citer saia mlm ni . ngantuk daa ni . sori ayat tungang langang .

salam . tidur .

Ahad, 5 Jun 2011

. Ni Semua Dia Punye Pasal .

HAHA
tak de mukadimmah ye ptg ni .
ni semua dy punyer pasal . asalnye td nak tulis entry pasal laen .
tp , setelah bertweet2 nga Ct Hajar . len plop jd nye .
*winkwink* korang kenal tak dengan sorang mamat ni . malas la nak cakap nama . nty riuh plop . HAHA .
handsome banget sih . namenye dirahsia buat smntara waktu . 
mayb dikalangan korang semua dh kenal ni . yang tahu tu senyap2 je la .
HUHU .(!) .

actually, td nak share lirik lagu Sungai Lui by Aizat tu je . tp len plop jdnye .
TQ la pinkgurl . tlg tunjukkan mamat handsome tu kat saia . HAHA .
dy glamour gak la . lg2 kat utube . 
nak tau cari sendiri la ye . 

ok . malas nak citer banyak .nak sambung balik tengok video2 beliau . 

stoop . bye .

aku gila..........

Selamat Pagi semua . nape tak tidur lagi ni . esok kan ngantuk plop .ishh, msk tidur nuh . HUHU .ishh2 (!) pndai sungguh mak cik nih nasihat org . yg die ni masih ralit lagi kat dpn lappy ni . apasal ? ngee (!)

domo pakai spec .sme cam aku . HAHA


ermm,biase la org tua kan mne la boleyh tidur awal2 . hux3 . oitt .nape la sejak 2 menjak ni aku sangat gila dekat cartoon warna koko ni . oh my domokun . i love u . sangat chumill , cute. ouh, chantek banget , i like it .hari tu mase aku pegi KL urh , ade la satu kedai cenderamata ni . bnyak gile jual bende2 sal domokun . gile aku dibuatnye. HUHU . tp aku mampu lihat dan kelih je .eh ,bkn sme ke lihat n kelih .HAHA . tak kesah la pepe pom .*winkwink* maklum la bawak duit cukup2 makan je . dah memang gile sangat kat mnde ni . aku beli la satu keychain . boleyh la buat kenangan pegi KL .dpt jgak la aku merasa pegang domo . HUHU . nak beli bantal dy tu tak cukup duit . yg sederhana tu pom lam RM 70 .lau pegi nga famely conferm aku beli daa . HAHA .Cumill , Chantek , Cute . suke2 (!)

ermm, satu lg yg boleyh aku kaitkan dgn tajuk aku kali ni . spnjg cuti ni mmg aku plg gile la. gile blog . hampir setiap waktu diri aku dpn leptop mengadap blog n twitter je . FB mmg aku tak layan sangat dah sekarang .lau btul2 pnting je aku on9. FB skrang ni membosankan la . mnde same je. tu pendapat aku la. mayb korang suke nga FB tu . teruskan lah ye. *winkwink*

ok lah . mak dah membebel tu . bye (!)


Sabtu, 4 Jun 2011

Malam Yg Membosankan =_=


ermmm,malam yang sangat membosankan . tak  tau ape yang perlu lakukan .
help me .(!) .bosan dgn fb beralaih ke twitter .lps twitter blog .lps blog tengok tv [AF]
AF tak bezz sngat la . tp ok la . rase2 korang sape JUARA thn ni ?
HAZAMA ? AZRI ? LENA ?
ermm, tak kire la sape pom .bknnye hadiah tu boleyh kat kita . buat habis duit je tlg undi dorang. HEHE 
naseb baek aku tak undi . ngee ~ (!)
actually, aku tak kenal sangat pom dorang . seminggu dua ni baru la kenal sape AZRI, ERUL , HAZAMA  n laen2 tu la.
biase la budax ostel la katakan . *winkwink*
lau tanye sal IMAM MUDA aku kenal la. 
ouh . tgk tak yg last td . malu btul lau jd ERUL . ok .mls la nak cter pasal dy .
tp mmg aku suke gile la kat dy td . HAHA . jht btul aku ni .

. ok lah jom men gitar dgn Domo .




ok.bye (!)

Berubah Wajah

. domokun chantek .


selamat petang . dah makan blom ? .hax3 .
bosan urh cuti2 ni . nak buat pe erk ? ermmm..

perasan tak with my belog ni . dah bertukar wajah urh . i love purple .
HUHU . purpleforever . ngee ~
ermm, domokun lg kan . ntah la sejak 2 menjak ni . aku sangat gilakan domokun .
mayb colour dy kut . chocolate salah satu my favourite colour tu.
*winkwink* 


. ok lah malas nak menaip panjang2 .
bye (!)

Jumaat, 3 Jun 2011

=_=

. domoyangtakadekenemengena .


 
dgn nama Allah yg Maha Pemurah lg Maha Penyanyang .

Alhamdulillah, hari ni dah masuk 1 Rejab . kejap je mase berlalu kan .
ok2 . ermmm (!)
malam ni tak de ape yg hndak dikongsikan pon .
juzz, mau mengisi mase lapang ni je . baru je lepas tgk IMAM MUDA td . aigoo . mlm ni 2 org sekaligus yg tersingkir setelah 5 minggu . HUHU . ni lah adat bertanding kan . terima je la . kita pon dh buat yg terbaik . mayb,bkn rezeki kita tuk kali ni . HUHU .

ok2 . domo atas tu sbg mukadimmah je . malas nak buat intro yg pnjg2 . HAHA 
ouh . sebenarnye aku ditag oleh si PINKGURL ni. tuk join beberapa contents ni . tp belum ade kesempatan lg . dicampur plop dgn rase malas aku ni . ermm .
insyaAllah . lau aku rajin esok aku buat la ye . saboo ye ct aja . HUHU .

. ok . stoop . bye .


Khamis, 2 Jun 2011

CUTI CUTI 1 MALAYSIA

. Qila n Auni .
=_=


apa khabar semua ?
kelmarin , rombongan cik kiah .oopps ! salah . rombongan 4 IBQ la .selamat sampai BESUT .
kami bertolak dr Besut ke KL hari ahad tu malam .

kami bertolak lebih kurang kul 10 mlm gitu la.
OMG ! lame betul perjalanan kami . kul 9 am baru sampai KL .
sepanjang perjalanan mlm tu aku tido satu jam jee . tak leh tido .

then , sampai KL terus ke Pusat Sains Negara . ok la tempat ni .
malas nak citer . tengok bawahh .

big dinasor . auumm .

aku diapit oleh izzati square . HAHA .


sara . gatih basikal .hux3

luar PSN . peace .(!)


lps lunch siap2 ke Desa Water Park . bess sangat kat situ . tak puas asew . enjoy . HAHA (!) tak sempat nak bergambar kat sini .

 

pic2 diatas ni .aku google je . HUHU


mlm tu . ronda2 KL . sakit kaki wee .naik LRT dr chaw kit ke KLCC . then ,pusing2 situ .

Gambar Curi . sory .xD
aku n hani
KLCC . tak jelas .
ni pom pic rompak . HAHA .



pagi tu bertolak ke TS . bezz sngt main kat sini . hurayyy (!)




. roller coaster .
anis n ada . coop (!) aku tak naik pom . takut + gayat

sara n ira . yg ni pom aku tak nek .pening pale.

. JUMPA LAGI .




PUTRAJAYA (!) pose je . 



nad . luv .

last station .( i -city ) . tak bess sngt pom . mula2 nak msk tu excited rr . ermm , tak de pe yg menarik pom . sekian . :p

uhuhu . lampu2 .


bnyk lg .mls la nak upload gmbornyee . terlalu bnyak . next time la ye .