Khamis, 21 Jun 2012

Satu Bulan Satu Entri

Assalamualaikum & Salam 1 Blogger ! 




Sila abaikan gambar.Just sebagai pembukaan entri 

Maaf, sekarang ni memang jarang aku meng'update' blog tercinta ni. Sepertimana yang sudah tertulis pada bahagian mauduq tu la 'Satu Bulan Satu Entri'. Apa boleh buat, biasalah bila dah bergelar calon SPM ni. Banyak la kerja yang perlu dilakukan tambah tambah pula aku ni kan 'Budak Hostel', susah la sikit.

20/6
Ya Allah, hari yang amat membosankan bagi aku dan kawan kawan. Semalam kami menghadiri satu seminar ni iaitu Seminar MARA ke apa nama entah la. Hee :). Memang mula mula lagi aku tak berminat nak sertai tapi disebabkan ramai rakan rakan aku nak pergi. So, pergi la jugak kan. Tak mahu hampakan dorang. Kitakan satu family kenalah bersatu. *winkwink*. Tapi, seminar ni, tak ade la seteruk mana pun. Oke je, ni pun untuk masa depan aku jugak walaupun sekarang ni memang la benda ni tak berapa penting bagi aku dan suatu hari nanti mungkin benda ni akan menjadi perkara yang paling penting dalam hidup aku. Seminar ni semua berkaitan dengan 'MARA'.

21/6
Haaa, hari ni la tu (Khamis). Hee. Hari ni ada Majlis Multaqa dekat sekolah aku. Tahu apa itu Multaqa?/. Alah, temu murni tu la. Hee, perjumpaan para ibu bapa dengan para guru tu. Oke, yang paling best aku boleh awal la hari ni. Hee, dalam pukul 12.00 tu aku dah sampai rumah pun.Awal kan, kalah budak sekolah rendah.
Progaram start around jam 9.30 kot, masa 'mak' aku sampai tadi pun masih ramai juga lagi parents yang tak sampai. Kira awal juga lah 'mak' aku sampai tadi. Hee. Alhamdulillah, result aku untuk exam lepas tu semuanya dah meningkat. Walaupun tak sampai target tapi aku tetap bersyukur. InsyaAllah, aku akan kekalkan dan tingkatkan lagi untuk TRIAL lepas raya nanti. Target aku untuk trial nanti SIFAR C,D,E dan G.  InsyaAllah. Doakan kejayaan aku jugak ye. 


Oke la, Selamat Malam. #Have a nice dream  




#Tanpa Ilmu Manusia Buta. Tuntutlah ilmu dari buain hingga ke liang lahad  

2 ulasan:

Nur Cahaya berkata...

Selamat Malam. Nice blog :)
Good Luck, do the best

Betul, tuntutlah ilmu dari buain hingga ke liang lahad. :)

masyiFadz berkata...

good luck...heee....sy follow blog awk keyh....