Selasa, 24 Januari 2012

Bila tiba hari raya.. Mesti saya Happy ! ♥

Assalamualaikum & Salam 1 Blogger ! 

Selamat Tahun Baru Cina kepada semua insan yang  berbangsa cina di atas muka bumi ini especially seluruh rakyat Malaysia.  Gong Xi Fa Cai. 

Bila tibaaa hari raayaa, semua insan... *nyanyi jap. hehe. Oke la, bila dengar je tahum baru cina mesti saya happy. Why? . Siape tahu ?.Haha. Nak tahu jawapannya ?  lihat bawah laju² .




Limau Mandarin

Haaah, sebab pertama. Dapat makan limau cina banyak² .hehe. Tengok dekat kotak tu, siap ada nama lagi. Ni my mom la punyer kerja tulis nama.Dalam dua tiga hari ni asyik makan limau jee. Berkotak²  lagi limau yang belum dihabiskan.




Yeaayy! dapat haammperr *melompat² macam budak². Setiap tahun mesti ade jee hamper yang sampai dekat rumah. hehe.

Makanan ringan
Kuih bakul ! nampak tak ? Sape nak kuih bakul, meh la datang rumah saya. Kenapa orang tak suka makan kuih bakul eh, dalam rumah saya ni pon saya dengan ayah je yang makan. Rugi sapa tak try ni. best je. *winkwink*

Oke la, nak siap². Petang ni back to hostel . Selamat Tinggal wahai blog ku sayang. Hehe.

p/s : Menaip sambil makan limau . Janagan Jealous . Oke, Bye 





2 ulasan:

Pendamba Mawar berkata...

braya gop ke?

Niena Sofea berkata...

Niena ada buat GA , lebih 51 hadiah menarik untuk dimenangi .. Jom join !
http://nienasofea.blogspot.com/2012/01/exclusive-giveaway-by-niena-sofea.html